TrollfesT (Intervju) (Interview)

ENGLISH READERS CAN CHECK OUT THE INTERNATIONAL VERSION OF THE INTERVIEW FURTHER DOWN ON THIS PAGE!!

Eg sat meg ned Mr.Seidel (John Espen Sagestad) frå TrollfesT for å snakka om musikken deira, black metal og ei reise til jordas indre!

Kan du beskriva Trollfest med ei setning?

True Norwegian Balkan Metal.

Tøft! Musikken de lagar er jo definitivt i ein heilt eigen klasse. Hugsar de korleis namnet kom?

True Norwegian Balkan Metal er jo i bunn og grunn et lite stikk mot True Norwegian Black Metal, TNBM for kort. Black Metal miljøet i Norge er jo så hinsides seriøst at vi følte det var på tide å tulle litt med det også. Flere i TrollfesT har jo spilt i black metal band før, så vi er jo uten tvil fan av sjangeren selv. MEN vi er ikke fan av at folk skal være så knyttet til en bestemt oppførsel bare pga en musikk sjanger. Det blir litt som i religion at man må oppføre seg på en bestemt måte, kle seg på en bestemt måte, ha samme meninger som de andre meningsfeller. Så på skikkelig TrollfesT vis tok vi noe som er høyt verdsatt og respektert og la inn litt humor, derav True Norwegian Balkan Metal. Og er det noen som hater humor i musikk, så er det jo black metal. Skal jo heller ikke stikkes under en stol at vi er Nordmenn og bruker mye balkan toner i metal musikken vår..så sånn sett så forklarer jo også True Norwegian Balkan Metal en hel del om hva vi driver med.

Eg tenkte meg at det var inspirert av TNBM. Det einaste bandet eg veit ikkje tok seg sjølv så seriøst i den sjangeren var vel gamle Immortal, haha (Iallfall Abbath). Men, eg likar namnet, det forklarar som du seier kva de driv med. Korleis kom bandet saman, og kva gjorde at de bestemte dykk for å starta opp dette kalaset?

Abbath er en fin type ja! hehe. TrollfesT var aldri ment som et band. Det var jeg og vokalisten som bare var trøtt og lei av platesamlinga mi. Var liksom den samme musikken hver fest, med andre ord dette var lenge før Spotify o.l. På et vorspiel bestemte vi oss for å lage 2-3 korte låter inspirert av Finntroll bare for gøy som vi kunne vise til kamerater o.l. Vi lasta disse låtene opp på en hjemmeside slik at vi lett kunne laste ned låtene når vi var på andre vennefester. Etter hvert joina det to kamerater til og vi fikk laga noen flere korte låter av samme kvalitet. Av en eller annen grunn så ble disse låtene snappet opp av en tysker som drev et plateselskap.

Vi fikk en mail fra denne fyren hvor han tilbød oss platekontrakt. Etter flere timer med latter bestemt vi oss for å gi det en sjanse, problemet var bare at vi hadde totalt 10 minutt med musikk. Så dermed kjøpte vi inn et par kasser øl og låste oss inne og lagde musikk til vi hadde nok for en plate. Plata ble gitt ut og til alles forundring solgte den bra og vi ble tilbudt en plate til. Det var først etter plate nummer to at vi begynte å bli tilbudt konserter i utlandet, men vi var jo ikke engang et komplett band. Så dermed fikk vi hanka inn litt flere venner og takka ja til noen konserter og ikke minst fyllekuler i utlandet. Dette ga blod på tann så vi freste på med nye plater og stadig flere konserter. Og når er vi her i dag med 7 album ute, 5 store Europa turneer, 3 store turneer i Nord Amerika og utallig fete festivaler både i innland og utland… alt dette pga 3 korte låter vi skrev i fylla for 13 år siden. Ikke gale det

Steike for ein historie! Det er jo utruleg kult at det gjekk den vegen, og eg må innrømma at når eg først høyrde TrollfesT så tenkte eg på Finntroll. Du snakkar om turnear; Sidan de alle er venner som starta dette for gøy, blir det krangling i bussen eller er det berre full fest heile vegen?

Ja, Finntroll var nok en stor inspirasjonskilde i starten, men etter hvert fikk vi inspirasjoner fra stadig flere kanter og begynte å bygge opp vår egen sound.

Når man lever så tett på andre mennesker i 3-4-5 uker i strekk så vil det alltid bli små gnisninger, men vi kjenner hverandre såpass godt nå at vi pleier å gå hver til vårt til situasjonen har roa seg ned. Det er stort sett bare full fres og fest når TrollfesT er på tur sammen. Vi glemmer aldri hvor utrolig heldige vi er som får lov til å gjøre dette. Spille for så mange folk, spille sammen med band vi har sett opp til, treffe på sinnsykt mye kule folk rundt omkring i verden og ikke minst, gratis drikke!

Det høyres ut som at de har full kontroll. Utruleg kult. Kan du fortelle litt om ein av dei råasta konsertane de har spelt? Eg kan tenkje meg det blir liv og røre når de går på scena!

En av de råeste for meg var når vi spilte Summer Breeze i 2015. Vi var første band på hoved scenen (kl 1 på formiddagen), så vi var redde for at det ikke skulle dukke noen folk opp. Vi snakker her om MEGA stor scene så selv om 2-300 mann dukket opp ville det se svært stusselig ut. Vi ankom scenen og begynte å rigge opp alt utstyret vårt. Mens vi rigget og styrte på åpnet festivalen portene og vi la merke til at det begynte å dukke opp noen die-hard TrollfesT fans på første rad. Etter hvert som vi nærmet oss konsert start var frykten vår et faktum, det var maks 3-400 mann foran scenen. Men som alltid så er humøret på topp i bandet og vi skulle uansett knuse på. Vi gikk bak scenen og begynte å gjøre de siste forberedelsene (sminke, kostyme, varme opp etc). Når introen settes i gang hører vi et helvetes brøl fra publikum og når vi entrer scenen får vi alle sjokk. Det er faen meg fullt med folk så langt øyet kan se, her snakker vi sikkert nærmere 15.000 mann. Konserten starter og det tar helt av. Så ja, det var en høydare i TrollfesT karrieren. Så må jeg jo også nevne 70.000 Tons of Metal som vi har hatt æren av å få spille på 2 ganger. Det er et cruise skip fullasta med metal fans og 60 band hvor reisen går fra Miami til Karibene og tilbake. Vi spilte der nå for en måned siden og begge konsertene våre er noe av det drøyeste vi har opplevd når det kommer til publikums galskap og innlevelse. Vi hadde conga-lines gående over alt og det tok helt av. Man blir bare stående og måpe til tider hvor gale det er. Det er så mange andre konserter jeg har lyst å fortelle om også, men begynner jeg med det så blir jeg aldri ferdig. Vi er utrolig heldige i TrollfesT som har en fanbase som er helt sinnsykt dedikerte og ikke minst spinn hakka galne, så hver eneste konsert er for oss et godt minne.

Dæven! Dette høyres heilt vilt ut, eg kan ikkje sjå for meg korleis det må være å gå ut på ei scene til noko slikt. Det er utruleg kult at de set pris på fansen, og at de seier det. Det er mange band der ute som tek fansen for gitt!  Høyres ut som at det sjeldent er eit kjedeleg augeblikk også, det er jo ein bra bonus. Du nemner kostymer og sminke - kan du fortelle litt om imaget i bandet? Brukar de effektar og kulissar på scena også?

Vi har alltid hatt lyst til å gjøre litt ekstra ut av oss på scenen. Så vi fant frem litt random outfits i starten og slengte litt svart sminke i ansiktet. Vi kjørte også grillfest på scenen husker jeg på vår 3 eller 4 gig. En kamerat joina oss til Tyskland så vi fikk ordna en grill og en bøtte med koteletter av arrangøren. Så når vi starta å spille, begynte kompisen vår å grille på scenen og dele dette ut til publikum på første rad. De siste par platene våre har vært konsept plater som forteller en historie fra troll-universet vårt. Vi har derfor også kledd oss ut til å matche konseptene på scenen. Forrige plate handlet om Kaptein Kaos som er en gal vitenskapsmann med en tidsmaskin, så da syntes vi det var passelig at vi kledde oss ut som vitenskapsmenn på scenen. Nyeste plata nå handler om Professor Otto og gjengen hans på ekspedisjon til jordens indre, så når er vi alle kledd ut som safari folk i ekte KLM stil. Vi vet også at fans synes det er morsomt at vi kjører på med kostymer for vi merker at folk spekulerer i hva neste tema og kostyme kommer til å være i forkant av album slipp. Vi ser også stadig flere og flere fans møter opp i tilsvarende kostymer som oss på konserter, så det begynner mer eller mindre å bli som de gode gamle kostymedagene i barnehagen når vi var små. Bare kos!

Stilig måte å gjere ting på, de held jo både fansen og dykk sjølv underhaldt! Eg veit ikkje om nokon andre som gjer noko liknande. Unikt! Det som også er unikt er jo platecovera. Fargerike og spennande greier som godt kunne vore framsida på ei teikneserie! Kunne det vore aktuelt å lage ei lita teikneseriebok inni plata i framtida?  Med lyrikk omgjort til det, om du forstår?

Ja, vi har vært heldig som har fått Jonas Darnell om bord i TrollfesT båten. Jeg og Jostein (vokalist) har vært fan av tegneserien til Jonas Darnell (Herman Hedning) i mange år. Vi spurte om Jonas ville tegne koveret til plate nr 3, Villanden, og det ville han. Så Jonas har laget hvert eneste kover til oss siden. Han har en helt genial strek som passer TrollfesT utmerket. Han har på en måte gitt et ansikt til historiene våre. Vi lagde faktisk en «tegneserie»-booklet basert på tekstene og historien på plate nr.2, Brakebein. Ettersom dette var pre-Jonas ble det laget av meg og bassisten i bande, så kvaliteten var så som så, hehe. Vi har tenkt tanken på å gjenta dette i senere tid, men pga. økonomi har det ikke latt seg gjøre enda. Det nærmeste vi har kommet er vel bookleten til Kaptein Kaos som inneholder mye tegninger fra selve historien.

Kult at de har så dedikerte folk med på laget, føler verkeleg at alle saman tenkjer likt, og det er viktig for at eit konsept skal fungere! Stilig. Kanskje det kan koma i framtida. Uansett kult at de gjorde det sjøl på plate nr.2 Den nyaste plata, Helluva, handlar om ei reise inn i jordas indre, som du seier. Kven er det som kjem på alle desse ideane?

Ja vi er utrolig heldige som har så dedikerte folk med på laget. I tillegg til Jonas som tegner artworken har vi også en meget dyktig herremann ved navn Terje Johnsen som gjør alt av design arbeidet på utgivelsene våre. Terje har faktisk vært med oss siden plate nummer to.

Det høres kanskje litt klisjéaktig ut, men det er faktisk når det er alkohol innabords at vi sitter og drodler på ideer sammen. Vi bygger mye på hverandres ideer til de blir for dumme eller grandiose og som regel er det de dummeste ideene vi ender opp med, hehe. Både Kaptein Kaos og Helluva ideene dukket opp men vi var på turnè. Da er vi i en litt spesiell sinnsstemning og som regel flyter det over av alkohol. Da begynner de galne ideen å flyte over også, så problemet er å huske alt til neste dag.

Haha, eg diggar det. Det er sikkert ikkje mangel på alkohol eller galne idear på turnè, og det har jo definitivt vist seg å funke som gull hittil. Kan du fortelle litt om den nyaste plata? Temaet veit me, men kva handlar feks "Reiten mit in Fisch" om? Og kven er Fräulein Helluva?

Ja, Helluva er jo som sagt en konsept plate hvor hver sang er med på å fortelle turen som trollene har begitt seg ut på. Det er fem troll som begir seg ut på en ekspedisjon til jordens indre. Hvorfor jordens indre spør sikkert du? Jo, det er fordi der holder moderen av alle troll til, nemlig Helluva. Trollene på overflaten er på jakt etter å få utvidet sin militære styrke og trenger derfor rekrutering av nye troll. De fem trollene Professor Otto, Steel Sarah, Camouflage Clair, JegerMeister, IslandsHans og ShetlandsPål møter på mange farer på sin vei til Helluva. Den store planen er å få JegerMeister til å pare seg meg Helluva, hvor igjen Helluva etterpå vil trøkke ut en haug med JegerMeister barn. «Reiten mi tein Fisch» handler om hvor trollene må komme seg over en stor underjordisk innsjø. På vei over blir de sultne og begynner derfor å fiske. Fiskene biter godt de og hjelper trollene over innsjøen ved å dra godt i fiskesluken, derav «Ri på en fisk». Trollene møter også på store slanger som blir slaktet for fote av amason trollet, Steel Sarah. I en av låtene treffer de på en fryktinngytende høne ved navn «Hen of Hades». Hadeshøna ender opp med å kverke en av trollene, så dette er en litt trist låt, men men… Det blir uansett en lykkelig slutt på historien, så man får lyst til å lese/høre den igjen.

Eg fekk lyst til å kjøpe boka eg, om den fantes. Dette er jo rein fantasy-magi! Kjipt med det eine trollet, men bra at det enda godt. No når plata er ute skal de vel på turnè att? Kva er planen, og kor kan me sjå dykk i Noreg?

Vi skal nok ut på en eller annen slags turné til høsten, men hvor og når det er blir for tidlig å si enda. Det eneste som er spikra for øyeblikket er en del sommer festivaler i Europa. Vi jobber også med å få booket noen konserter i Norge i Mai, som vi håper å annonsere om ikke alt for lenge.

Høyres bra ut! Heilt til slutt hadde det vore tøft om de nemnte 10 låter som inspirerer TrollfesT sin musikk?

10 låter ja…hmm, blir jo ikke i noen spesiell rekkefølge dette, og blir jo kanskje litt mitt personlige syn på det… men here goes, 10 låter som har inspirert TrollfesT opp gjennom åra:

«Skogens Hämd» av Finntroll

«Hunting Song» av Korpiklaani

«Rusasca de la Buzdug» av Fanfare Ciocarlia

«Midnattens Widunder» av Finntroll

«Journey Man» av Korpiklaani

«To Hell and Baku» av Farmers Market

«The Mullet Burden» av The Dillinger Escape Plan

«Udri Mile» av Boban i Marko Markovic Orkestar

«Den Femte Statsmakt» av Black Debbath

«Gankino horo» av Farmers Market

Fantastisk. Diggar "Midnattens Widunder", høyrt demoen? Uansett, tusen takk for at du tok deg tid!

Ja demoen til Finntroll gjekk sin seiersgang hos oss den! Tusen takk til deg for intervjuet. 


ENGLISH VERSION:

I sat down with Mr.Seidel from TrollfesT to talk about their music, black metal, fans and a journey to the center of the earth!

Can you describe TrollfesT with one sentence?

True Norwegian Balkan Metal!

Cool. The music you make is most definitely in a genre of it’s own. Do you remember how the name of the genre came to be? 

True Norwegian Balkan Metal is basically a little joke against True Norwegian Black Metal, or TNBM for short. The Black Metal scene in Norway is so god damn serious, and we felt it was time to make fun of it. Several of the guys in TrollfesT have played in black metal bands before, so we are without a doubt fans of the genre ourselves, BUT we are not fans of the notion that people are supposed to be so tied to one particular behavior just because of a music genre. It’s a bit like in religion, where you have to act a certain way, dress a certain way, and have the same opinions as the others in the scene. So, in real TrollfesT manner, we took something that was highly regarded and respected and put some humor in the mix – hence True Norwegian Balkan Metal! If there is a genre that hates humor in music its certainly black metal. Also, we cant hide that we are Norwegians, so Balkan tones is much used in our music. This way the name we chose for our genre also explains a whole lot about what we do in general!

Yeah, I thought the name was inspired by TNBM! The only band I know that didn’t take themselves so seriously would be the older Immortal, or Abbath at least, haha. But I really like the name, and it explains, as you say, what music you guys play. How did your band come together, and what made you decide to start this crazy thing in the first place?

Abbath is a good dude! Haha. Well, TrollfesT was never meant to be a band. Me (Jon Espen) and our singer was just tired of my record collection – we listened to the same songs at every party (this was long before Spotify and streaming you know). Just for the fun of it we decided to make 2-3 short songs at a party one time, inspired by Finntroll that we could show our friends. We uploaded these songs on a homepage so downloading them would be easy when we wanted to show them to our friends. Eventually two other buddies joined the band and we made some more short songs of the same quality. Somehow a German guy that had a record company picked up these songs, and we got a mail from him where he offered us a record deal! After several hours of laughter we decided to give it a shot. The problem was that we only had 10 minutes of music, so we bought some beer and locked ourselves in a room to record enough music for a whole record. When it was released it actually sold well, and we were offered another record! After the second one we got offered some shows abroad, but at the time we didn’t have a whole band. More of our friends joined in and said yes to some shows (and drunken nights) abroad. This left us wanting more, so we went ahead with more records and even more shows. Today we have 7 records released, five big European tours, three big tours in North America and countless awesome festivals both domestic and abroad – all this because of three short songs we wrote while drunk about 13 years ago. That’s not bad at all!

What a story. Its totally awesome that things worked out for you guys, and I have to admit that when I first heard TrollfesT I immediately thought of Finntroll. You mentioned some tours; since you are a bunch of friends, does it all go smoothly or do you have a lot of arguments when your on the road?

Yeah, Finntroll was a huge inspiration in the beginning, but we got inspired by more and more things later on and developed our own sound in the end. When you live that close on other people for 3-4-5 weeks straight there will always be arguments, but we know each other pretty well by now and tend to go our separate ways until the situation cools down. Most of the time its just fun and parties when TrollfesT go on tour together. We never forget how lucky we are to be able to do this, play for many people, play with bands we have looked up to, and meet so many awesome people around the world! And last but not least, the free drinks, haha!

 

It sounds like you guys have everything under control! Awesome. Could you maybe talk a bit about one of your favorite shows from one of these tours? I can imagine that shit hits the fan when you take the stage.

One of the most epic shows for me was when we played Summer Breeze in 2015. We were the first band on the main stage (one o’clock in the forenoon), and we were afraid that no one would show up. We are talking about a huge stage here, so even if 2-300 people showed up it would still look pretty bad. We arrived at the venue and started to rig our equipment for the show. While we were setting up the gates were opened and we noticed some die hard TrollfesT fans turning up in the front row.

Just before the gig started there were about 3-400 guys in the audience, but as always the morale was high in the band and we got ready to crush it anyways. We went behind the stage and started to do the last preparations (make up, costumes, warming up and so on). When the intro started we suddenly heard this loud roar from the crowd, and when we entered the stage we were totally blown away! There were people as far as the eye could see! We are talking about around 15 000 people man! We started the show and it all exploded. This was a high point in the bands career, without a doubt. I also have to mention 70 000 Tons of Metal, which we have had the pleasure of playing twice. It’s a cruise ship fully loaded with metal fans and 60 bands, and the ship takes us from Miami to the Caribbean and back. We played there a month ago and both shows was some of the gnarliest we have experienced when it comes to the craziness of the crowd! We had conga-lines everywhere and it all went of the chain. You get speechless sometimes when that happens.

There are many more shows I also want to tell you about, but if I start down that road Ill never stop. We are unbelievably lucky in TrollfesT to have an insanely dedicated and crazy fan base, so every show is for us a good memory!

Holy Shit! This sounds completely crazy to me, I can’t even begin to imagine the feeling you had when you walked out on that stage! Its also really nice that you appreciate the fans, and that you mention it. There are a lot of bands out there that takes the fans for granted. It sounds like there are rarely any dull moments. You mentioned costumes and makeup – could you maybe tell me a bit about the image of the band? Do you use effects and set pieces on stage also?

We have always wanted to do something more with ourselves on stage, so we found some random outfits at the start of our career and put some black makeup in our faces. We also had a barbecue party on stage on our third or fourth gig. A buddy of ours joined us on a tour to Germany, so we bought a grill and a bucket of pork chops from the arranger. When we started playing our buddy started barbecuing and handed out the meat to the people in the front row!

The last couple of records have had concepts that tell a story from the troll-universe we have created, so we tend to dress up to match the concepts on stage. The previous record was about Captain Chaos, a crazy science guy with a time machine. It seemed logical to dress up like scientists on stage! Our newest record (Helluva) is about Professor Otto and his gang going on an expedition to the center of the earth, so we of course are all dressed up as safari-people! We know that our fans think its funny that we do the costumes properly, because we notice that people speculate about what our next theme and costumes will be before we release a record! We also see more and more fans dressing up like us at shows, so it’s beginning to feel like the good old carnival days in kindergarten when we were little!

Fantastic! Cool way to do things – this way you keep both yourself and your fans entertained! I don’t know about anyone else that does the same thing. Unique! One thing that also stands out in the sea of bands out there is your coverart. Colorful and exiting stuff that would work equally well as the front page on a comic book! Would it be possible to make a small comic-booklet inside the records do you think?

Yeah, we have been extremely fortunate to have Jonas Darnell onboard the TrollfesT-ship. Me and Jostein (vocals) have been fans of his comics (Herman Hedning) for many years now. We asked him if he wanted to do the cover on record nr.3 (Villanden), and he said yes. Jonas has made all cover art for us since then! He has a totally genius pen that fits TrollfesT perfectly. He has given a face to our stories.

We actually made a “comic”-booklet based on the lyrics and the story of record nr.2 (Brakebein). Since this was pre-Jonas our bass player and me made it, so the quality was a bit so-so, haha. We have been thinking about doing this again some times, but because of the economy we haven’t been able to. The closest we got was the booklet to Captain Chaos that contains lots of drawings from the story on the record.

Its so cool that you guys have so dedicated people on your team, I really feel that you guys have the same mind, and that’s important for a concept to work properly. Maybe you could make some comics in the future! You never know! Anyway, I think its awesome that you did it yourself on record nr.2! Your newest record, Helluva, is about a journey to the center of the earth, as you explained. Who comes up with all these ideas?

Yeah we are really lucky to have all these dedicated people on board! In addition to Jonas who draws the artwork we also have a really skillful gentleman called Terje Johnsen! He does all of the design work on our releases. Terje has actually been with us since record nr.2.

This may sound a bit cliché, but the times we sit and work out ideas together there is usually alcohol involved. We feed of each other’s ideas to the point that they either become too stupid or too huge. Most of the time we end up going with the stupidest ideas, haha. Both the ideas for Captain Chaos and Helluva came to us when we were on tour. We are usually in a special mindset when on the road, and of course there is alcohol involved. At those times the crazy ideas starts coming out like a river, so the challenge is to remember the ideas the next day!

Haha! I love it. I’m sure you don’t have a shortage of alcohol or crazy ideas on tour, and your way have proven to be good as gold so far! Could you tell me a bit about the newest release? We know the theme, but what is for example “Reiten mite in Fisch” about, and who is Fräulein Helluva? 

Well, Helluva is, as I said a concept record where each song is telling the story about our trolls and the trip they go on. There are five trolls that go on a expedition to the center of the earth. Why the center of the earth, you may ask? Well, because the mothers of all trolls hang around there, and her name is Helluva! The trolls on the surface are looking to expand their military force and needs to recruit new trolls. Those five trolls (Professor Otto, Steel Sarah, Camouflage Clair, JegerMeister, IslandsHans and ShetlandsPål meet many a danger on their way to Helluva. The big plan is to get JegerMeister to mate with Helluva, because then she will press out a bunch of JegerMeister kids! “Reiten mite in Fisch” is about how the trolls have to get over a huge underground lake. On their way across they get hungry and start fishing! The fish’s bites are deep, so they help the trolls across the lake by taking a strong hold on the fishing hook, hence “Riding on a Fish”. The trolls also meet many big snakes that get slaughtered severely by our Amazonian troll Steel Sarah. In one of the songs they meet a terrifying chicken called “Hen of Hades”. The Hadeschicken ends up killing one of the trolls though, so that song is a bit sad. Anyway, the story has a happy ending, so you end up wanting to read or listen to it again.

Damn! I want to buy the book, if it existed! This is pure fantasy-magic! I´m sorry to hear about the dead troll, but happy it all ended well, haha! Are you planning to go on tour now that the new record is out, and where can we find you in Norway? 

I´m sure we are going on one tour or another in the fall, but it is too early to say where and when. The only thing we have nailed down as of now is a couple of summer festivals in Europe. We are also working to book some shows in Norway in May, which we hope to announce soon!

Sounds good! Before we wrap this up, could you maybe mention ten songs that inspired/inspires your music?

Ten songs.. Hmmm. I don’t have a particular order though, and the songs may be more to my personal taste, but here goes:

«Skogens Hämd» by Finntroll

«Hunting Song» by Korpiklaani

«Rusasca de la Buzdug» by Fanfare Ciocarlia

«Midnattens Widunder» by Finntroll

«Journey Man» by Korpiklaani

«To Hell and Baku» by Farmers Market

«The Mullet Burden» by The Dillinger Escape Plan

«Udri Mile» by Boban i Marko Markovic Orkestar

«Den Femte Statsmakt» by Black Debbath

«Gankino horo» by Farmers Market

Fantastic! I love “Midnattens Widunder” Heard the demo? Anyway, thank you so much John Espen (Mr Seidel), its been a real pleasure!

Yeah, the Finntroll demo went around a lot with the band! Thank you for the interview.