5 merchfavorittar med Tete Lidbom

I dag har me ein godbit til deg! Me fekk med oss sjølvaste Tete på eit innlegg om ein ting både han og underteikna likar særs godt - band t-skjorter! Nok sagt, me sender ordet vidare til fyren sjølv:


Hepp! Jeg heter Tete. Det gjør også NRK P3s rockeshow som jeg tilfeldigvis er stemmen til hver tirsdag kl. 21:00. Jeg jobber også med fotball i podkasten og radioprogrammet Heia Fotball. Yes, jeg har en jobby (jobb + hobby = jobby). I tillegg er jeg barnslig opptatt av bandmerch, som nok er hovedårsaken til at Evig Lyttar tok kontakt med meg. Så nå skal jeg gi deg en håndfull av mine favoritter denne merch-lidelsen har skjenket meg de siste 15 årene. Lykke til!

Nachtmystium

Jeg har alltid likt bandmerch som på et eller flere plan har evnen til å provosere. Noe denne fra Nachtmystium gjør til gangs. Og det gjelder ikke bare t-skjortens vulgære uttrykk, men også bandets tidligere tilknytning/ikke tilknytning til NSBM. For å ikke snakke om bandets tussete vokalist Blake Judd. Det er også svært tilfredsstillende å dure rundt i denne. Brun og blid. Med en nese som aldri har truffet så mye som et dosete på jakt etter hvitt pulver. Skjorta er designet av Farron Loathing og er dessverre blitt for liten.

Municipal Waste

Fett band. Tidsriktig print. Og en skikkelig icebreaker av en tee. Ja, Trump er døv, verden er fucked og alt det der. Men hadde vært innafor med en lignende t-skjorte med en norsk politiker? Det kan være at noen av de fortjener en slik.. Say no more.

Årabrot

Her på Evig Lyttar er de drevne på å stolt løfte fram norsk musikk og da spesielt norsk undergrunnsmusikk. Jeg skulle gjerne gitt deg en liste med kun norske bootleg-skjorter o.l, men selv om mye norsk merch er bra, er det ofte ikke noe mer enn akkurat det (skal også sies at jeg holdt meg unna kjelleren denne gangen). Men det finnes selvfølgelig unntak, og denne fra Årabrot er på toppen. Som Rosenborg på nittitallet liksom, overlegen i norsk sammenheng. Se nøye på printet og nyt. “Oh what a charming little place”. 

The Dillinger Escape Plan

Dette er nok en av de mest eksklusive t-skjortene jeg har. Da den kun var i salg mellom 25-26.august i 2008. Den er ikke akkurat dritfin og har for lengst inntatt størrelse stubbe. Men “...And Justice For All” er mitt foretrukne Metallica-album, og så husker jeg fortsatt noe av bandets hysterisk gode annonsering av denne 82588-skjorta (som er en låt på fabelaktige Ire Works btw). Som f.eks: “Here is a preview. (please don't sue us Lars! I know you're reading! It's an homage!!!)” eller “If you're a noob who thinks Metallica is just some band of old dudes who put out some shitty song on the Mission Impossible 47 soundtrack. You should probably go check THIS out. Please try to control your boner.”

Suicidal Tendencies

Jeg har aldri, aldri vært opptatt av autografer. Men denne tusj-mishandlingen signert Suicidal Tendencies-sjef Mike Muir stimulerer faktisk lykkesenteret mitt. Mye av grunnen til det er nok at ST-merch mest sannsynlig er hovedårsaken til at jeg er så opptatt av bandmerch i utgangspunktet. Men også fordi jeg - helt ut av det blå - fikk den i gave av en meget (bra) bekjent, som faktisk har tegnet albumart og merch for ST. Thanks again Alan Pirie, I still owe you! Når det er sagt, jeg får jo aldri brukt skjorta pga. autografen.. Spørs om den ryker i vaskemaskinen nå som i hvert fall DU har sett at Mike Muir har brukt 3 sekunder av sitt liv på meg.

Det var det. For denne gang. Eller for alltid? Hvem vet? Uansett bra musikk leverer jeg hver eneste tirsdag kl.21:00 via radioapparatet ditt, eller når som helst på https://radio.nrk.no/serie/tete Vi brøles!

-Tete Lidbom