Gjesten: Ole S. Nesset II // Jeg om meg og brennevin jeg liker og litt avsporinger, men ikke den beste lesinga du kommer over i år.

I dag har me jaggu fått huka tak i sjølvaste Ole frå Death By Unga Bunga! Han har nokre velvalte ord om blant anna ein viss leskande drikk han gjerne vil dela med deg.


Foto: Nick Malte Strøm

Foto: Nick Malte Strøm

Ole S. Nesset ll stammer fra de dype skoger i Indre Østfold og fra den fromme perla i Oslofjorden kalt Jeløy. Han spiller trommer i Death by Unga Bunga til hverdags og til fest, hvor han styrer de andre medlemmene trygt gjennom repertoaret med latter og skål.
Han har og gjort stor suksess med andre band som Fat Fat Cow, Høygir, og Caroline and the Treats.
Han liker rock, snitt og fernet (to enheter trenger ikke være i samme glass for å utgjøre verdens beste drink), medium- store sigarer og feit mat.
Ole S. Nesset ll har de siste ti årene bodd i Oslo, og aldri mer en 80 meter unna et vannhull.

"Trommer og bass, bayer i glass!"


Er du som meg, som ikke makter å drikke en dråpe av det første brennevinet du smakte på? I mitt tilfelle var det Bacardi blank rom. Noe som vi fiffen på nedre St. Hanshaugen, Oslo, i utganspunktet ler ganske hardt av. Sløste du bort både smaksløker og hukommelse på vond, vond lesk før du fant drikken som fikk deg til å si: "Ah! Nå prekær vi!"?

Jeg har gjort mye dumt, men jeg erkjenner utelukkende kun det kule og bra. Min første Fernet. Garage, Oslo. Jeg var sytten eller atten. For ung i alle fall, men ikke på langt nær like dum som i årene som skulle følge. Han australieren jobba. Jeg ante fred men ensa fare og så BÆM!!! Over meg sto en tynn, ganske liten, men mest tynn fyr med et glass svart. "Grattis med dagen, Ole!". Jeg takka pent og måka nedpå. HVA I HÆLVETTE SKJEDDE NÅ??!! Som den gangen når du hørte gitarsoloen på "Cowboy Song", studioversjonen, og blei nesten litt forbanna for du har hørt på "Live and Dangerous"- versjonen alle disse årene. Ja, det er fett når de går rett over i "Boys are back in town", men den gitarsoloen på Jailbreak- skiva er jo helt idiot mye bedre.

I Gjøvik, på en lokal spillebule/ jukebox- bar så får man Fernet MENTA når man bestiller en Fernet. Det syns jeg ikke noe om.
Jeg er såpass heldig at jeg selv får lov til å skjenke Fernet de kveldene jeg jobber i bar. Noen liker det ikke, noen har ikke hørt om det, og noen (som tydeligvis ble sklitakla i trynet av en karrierestreber i tidlig barndom) blander den med colabrus. Dere er fucka i huet.
Til min store overraskelse og glede, serverte de Fernet på Checkpoint Charlie sist jeg var der. Det var den kvelden jeg tok på Elton- briller og fikk fram karakteren Stein- Ole Tosk, og det beklager jeg. Han har forfulgt oss siden, men sjelden å bumpe borti i Oslo. Han er sci- fi- forfatter og influencer, eller noe. Du veit, noe skikkelig viktig. Garage i Bergen hadde også nydelige små glass med Fernet, helt på toppen av glasset. Jeg var der ikke etter at de gjorde om interiøret til klassisk, portugisisk kokainbar- stil. Men bare fordi jeg ikke rakk det før gårdseier, i klassisk gårdseier- stil, ødela noe så essensielt, at man forventa opptøyer fra kollegiatet i vest. Men nei. Jeg hater gårdseiere.


Apropo: Mono! Der kunne de skjenke en stødig, full og temperert Fernet, der. De hadde også en gårdseier. En klassisk en (det ble heller aldri opptøyer her i øst. Men vi har planer for det nye konseptet som skal åpne i de innrøyka, ølseige lokalene i Pløens gate). En gang fikk jeg en flaske Fernet av KBT for å hente backline på Last Train, hvor de spilte kvelden før. Der kan de også kunsten å skjenke. De kan den skikkelig godt faktisk. Christer Jensen har starta å jobbe en del skift der nå. Da jeg var 14-15 år, var det første punkbandet jeg så live Gøttemia. Én gang fikk jeg til og med spille trommer på et par låter, fordi det neket av en trommis de hadde da dro hjem. Etter gigen stjælte jeg og Christer en bil som ikke hadde revers.
En venn av meg som synger i bandet Wet Dreams drakk opp all ferneten på Blårock en kveld rett før jul. Noe som skapte et ytterst helvete for resten av landsbyen i førjulstida.
Trondheim har og Fernet, men de er best på andre ting. Prøv en Hiroshima i stedet!

Det er mange flotte plasser som serverer flotte Fernet og snitt, men jeg liker ikke alle. Unnskyld. Hva er din favorittdrikk? Skulle du befinne deg i Oslo så kom da for søren på en av pubene jeg står og skjenker (henholdsvis på Møllergata kulturhus og på Youngstorget bazar), for god musikk og dumme ideer. Takk for at dere kom.

Ole S. Nesset ll

Death by Unga kan du få med deg live 24. januar på Tyven i Trondheim, og på Teaterkafeen i Mo i Rana 25!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!