Attan, live @ The Black Heart 19. Februar

Tekst: Jørn Brekke

Foto: Joe Guppy (Sinners In Transit Photography)

ATTAN_Blackeart_Feb19_01.jpg

Aller først vil jeg bare begynne med: Hva i huleste er det som skjer her? Undertegnede har sett Attan live 10-15 ganger opp gjennom årene, men aldri så påskrudd som på The Black Heart midt i Camden i London. Etter 10 sekunder med feedback og støy sparker gutta i gang settet med åpningssporet “The Burning Bush Will Not Be Televised” fra den fabelaktige debutskiva “End of.”, og 45 minutter senere er det så vidt publikum har rukket å trekke pusten mellom slagene. Vokalist Remi Semshaug Langseth bokstavelig talt ruller over monitorene i sitt første åndedrag for kvelden, ender opp på gulvet foran scenen og fyrer på alle sylindre mens resten av bandet ser ut som en tornado av kropper og instrumenter. Som nevnt i en tidligere anmeldelse av “End of.” er Remis skrikende vokal en perfekt match med bassist Fritz-Ragnvald Rimala Pettersens brumlevokal, og enda mer så live.

Mathis Ståle Mathisen og Bjørn-Are Johansen utfyller hverandre mesterlig på gitar: det er grimt, teknisk, catchy og imponerende (Bjørn-Are nevner i ettertid at han prøvde å få øyekontakt med meg, men jeg var helt fortryllet av gitarspillingen). Og når trommis Aleksander Ralla Vilnes klemmer i gang en slags blastbeat på cymbalene mens basstrommene går i en fast “brrrrrrrr”-summing trodde jeg taket skulle kollapse over hodene våre (jeg stod ved en rimelig solid bjelke sa det var ingen fare). Avslutningen er tittelsporet fra debutskiva og den er massiv. Det er alt jeg har å si om det.  

Bandet selv uttalte at de ble inspirert til å finne et nytt gir etter a ha sett supportbandet Sharkteeth Grinder (UK) hver dag, så jeg håper de klarer å ta med seg den intensiteten til by:Larm Black neste uke. Da vil Vulkan Arena smuldre under føttene deres. Satan som jeg gleder meg!

Setliste:

1.  The Burning Bush Will Not Be Televised

2.  SoMe Reifenstahl

3.  Feed The Primates

4.  Catalyst Divine

5.  On Hands And Knees

6.  In Our Image (This Is Love)

7.  Black Liquid Marrow

8. Nocebo (I Shall Harm)

9. End of.


9/10 TRYNER!

Jørn Brekke