Bangers med bodskap: FOAMMM

Eg var så heldig å få prata litt med Chiara frå FOAMMM, og spurte om ho kunne tenkje seg å bidra med nokre ord til denne spalta. Kjempeglad for at ho sa ja, for det ho skriv om her er to vaskeekte bangers med stor B. I tillegg har begge låter nokre solide bodskap.

“No” og “Late” er begge frå debutplata til FOAMMM som nyleg traff hyllene. Dette er ei plate eg diggar særs, særs mykje.

Nok frå meg no. Chiara tek over:


60791143_454877852006484_787238192205004800_n.jpg

"No"

Sangen har vi hatt med oss i noen år, men teksten ble skrevet etter #metoo-kampanjen og jeg følte det var viktig vise vårt standpunkt. Særlig som kvinner, transpersoner, men også menn i noen tilfeller, er man ganske utsatt i de fleste settinger som innebærer makt og jeg ville med denne sangen vise min støtte til de som har blitt utsatt for misbruk, i all dens betydning, og samtidig vise fingeren til de som har gjort og fortsatt gjør det. Get a grip. Det er ikke så vanskelig! Takk til alle som har stått frem. Det er så sterkt og viktig! Melodien er ganske sukkersøt, mens teksten er ganske rå og ærlig. Jeg føler det er litt på den samme måten som forgriperne har klart å skjule seg så lenge. Endelig får det konsekvenser å være et rasshøl uten kontroll over sine primærinstinkter.

"late."

Late handler rett og slett om søvnløshet og depresjon. Noe jeg har vært borti begge deler. Som det sensitive mennesket jeg er, har jeg ikke helt funnet ut av hvordan jeg skal bearbeide alle inntrykk jeg får i trynet hver dag, og det kan gjøre meg utslitt, trist og lei til tider. Men jeg jobber med meg selv, hehe.  Mye av teksten til "late." er også skrevet i nattestimene da jeg ikke fikk sove fordi det rett og slett var for mange inntrykk og tanker som surret i hodet. Har du sett de ringene under øynene mine eller? De kommer ikke av seg selv! Jeg tror jeg må være lord of the rings"


Tusen takk til FOAMMM og Chiara! Sjekk ut begge låtane med ein einaste gong. Eg berre legger heile plata her så kan du faktisk sjekka ut heile, for det fortjener den.

Chiara Victoria Cavallari