Dune Sea - s/t

Dune Sea ga ut albumet med samme navn på All Good Clean Records den 4 mai. Et plateselskap i Trondheim med en butikk av samme navn i toppbakkene til Møllenberg. En psykedelisk utgivelse som blikker hen mot Hawkwind og Queens of The Stone Age, med en stil kompleks og allsidig nok til at fantastiske King Gizard and The Lizard Wizard også blir en referanse viktig å nevne!

Av alle låtene er Astrodelic Breakdown den store favorittlåta for meg. Satte en deilig standard, med en intergalaktisk tune man sjeldent hører fra band i denne sjangeren i Norge i dag. De eksperimenterer med det psykedeliske i spacerocken, og gjør det ennå mer nyskapende med egen vri på sakene sine. Så sykt digg låt! Flowen av elektro sfærer kaster meg tilbake til Alwanzatar sin første utgivelse, som kan å skape fest, men denne gang – psykedelisk rock! Låta som bringer videre den melodiøse lekenheten med lange droner over riff i det digge Helmet universet, er låta Future. Samme gjelder for Morphine, der kontraster i disse låtene er ALT! Den psykedeliske rocken møter en soft vokal alla en monoton post punk eller eldre doom vokalstil, som virkelig blir en fordel, og jeg elsker at de sammenkjører det slik. Dessverre blir låter som Dune Sea og Pentobarbital and Ethanol litt for like hverandre med et tradisjonelt stonerriff, som ikke holder mål på samme måte som resten. Likevel er albumet fylt med en solid rød tråd i artige blandinger, som for enkelte kan være et springbrett fra poprocken til rocken. Og skaper aldri noen tvil henimot hvem jeg hører på. En digg utgivelse som ikke kunne passet bedre for sommeren vi har i vente! Lytt og kos deg.

7/10 TRYNER!

Rikke Karlsen