Høstsabbat Spesial: Kanaan

Møt Kanaan!


Foto: Jenny Berger Myhre

Foto: Jenny Berger Myhre

Fortell litt om bandet!

Vi er inne i en veldig spennende periode nå. Tidligere i sommer var vi på europaturné - for et eventyr! Altså, det var jo utrolig slitsomt, med 650 mil på 12 dager, konsert hver kveld, rigging av 350 kg med utstyr. Men for et eventyr det var. Vi møtte så mange fantastiske mennesker som virkelig digget det vi driver med, og vi kommer definitivt til å gjøre det igjen. Så har vi spilt på klubbøya og har snart konsert på Blå. I tillegg skal vi straks i studio og spille inn våre andre plate! Og så er det jo Høstsabbat snart også da, det blir fett.

Korleis starta de opp?

Vi startet i samme kull på jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole og fant fort ut at vi hadde mange av de samme referansene. Så da startet vi å spille regelmessig sammen og i løpet av et halvt års tid hadde vi vært på to turnéer. Etter det første året på NMH startet Ingvald, trommeslageren, på jazzlinja i Trondheim og vi måtte innfinne oss med lange turer med nattoget og sporadiske øvingshelger. Det var aldri aktuelt å skifte trommis, men nå er vi alle ferdige med utdanningene våre og har felles øvingslokale i Oslo - for en luksus.

Kva ynskjer de å få til med musikken de lagar?

Vi søker stadig etter nye måter å utforde oss selv, og kombinere elementer fra den musikken vi setter mest pris. Dette er viktig for å stadig være i utvikling, for vi har nok ikke funnet den gylne formel enda. Men det er kanskje heller ikke noe mål i seg selv?

Kven gledar de dykk mest til å sjå på årets Høstsabbat?

Vi gleder oss helt sjukt til å høre Colour Haze! Ingvald har hørt dem opptil flere gangerpå hjemmebane i Tyskland, hvor de har oppnådd en slags opphøyd, stonerrock-legendestatus. Et av Tysklands viktigste stonerrock-band! Papir burde også alle som liker dritbra instrumentalister som spiller suggererende psykedeliskrock sjekke ut. De var på samme label som oss; El Paraiso, nå på Stickman Records, og vi fikk gleden av å jamme med dem på Loppen i København da vi spilte der i mai. Vanvittig bra folk, og utrolig drevne musikere. Ufomammut og deres blytunge, atmosfæriske doom, norske Astrosaur, bergensbandet Electric Eye og våre gode venner i Dunbarrow blir nok også blant høydepunktene på festivalen! - Kva tykkjer de om den norske undergrunnen? Den norske undergrunnen virker å være i stadig vekst med et yrende liv hva gjelder musikere og konsertarrangører. Det er så flott å se folk som er lidenskapelig opptatt av sin "smale" greie og som virkelig står på for å gjennomføre prosjektene sine. Et eksempel er konsertserien "Progkjeller" - her kan man oppdage mange interessante acts. Det er også mange undergrunnsband vi setter veldig pris på, kan nevne Actionfredag, Sex Magick Wizards, Earth Moon Transit, Sauropod, Astrosaur og I Like to Sleep.

5 gode grunner til å reise på årets Høstsabbat?

1. Høre vanvittig mye bra stoner/doom/psych i hjertet av Oslo.

2. Den nye scenen på Verkstedet.

3. Treffe folk med samme musikksmak som deg selv.

4. Tidenes raskeste nedrigg av trommer (Ingvald skal ta et fly fra Gardemoen bare en drøy time etter at vi går av scenen!)

5. Sinnsykt bra line up! To tyske venner av oss kommer hele veien fra Marburg, Tyskland for å overvære årets festival.

Patrick Fardal