Om jørn

Mainstream-blod gjennom et undergrunnshjerte er vel kanskje den mest riktige måten å beskrive meg på. Jeg elsker Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Thundercat og D'Angelo, men ingenting får blodet mitt til å bruse mer enn Daughters, Glassjaw, Royal Thunder, Hot Snakes eller Whores. Musikkarrieren fikk sin spede begynnelse foran stereoen til pappa mens jeg var av oppfatningen at Dire Straits, Pink Floyd og the Eagles var det feteste som har skjedd menneskeheten, før jeg rolig beveget meg over til å mime til Dr. Dre, Snoop Dogg og Eminem på gutterommet for å skremme foreldrene mine, før Limp Bizkit og Linkin Park fortalte meg at man kunne få i både rap-pose og rockesekk. Heldigvis reddet Metallica, Slayer og Pantera meg ut av den suppa rundt 14-årsalderen, men som den mainstream-elskeren jeg er velger jeg å si at ingen pleasures er guilty. For tiden fungerer jeg som utenrikskorrespondent da jeg er bosatt i London og jobber for YouTube Music under Google på King’s Cross St. Pancras. Cheerio!

Musikalsk sett startet jeg med Metallica-covere i bandet Significant Elements (herregud hør på det navnet) i 2002. Bandet skiftet navn til Phill og laget eget materiale (jeg forøvrig ikke trenger å dele med resten av verden før jeg skal gi ut en 40-års jubileumsboks til den nette sum av 10.000,-), før jeg begynte i stonerrock-bandet Whore Adore i 2006. Det bandet var faktisk steintøft når jeg tenker meg om. Se opp for en reunion innen 2045.

I 2010 startet jeg som vokalist i Hr. Smiths Venner, en tribute til Jokke, og vi holder på fortsatt. Det er i folkets higen etter nostalgi pengene ligger. Dere hørte det her først. På veien har jeg også lånt "gitartalentene" (i ordets aller løseste forstand) til band som When Smoke Sets, Predikant, The Curaciters, Ürskog, Sharma, These Bloody Lips og alle andre som vil ha en stakkars krok med en Les Paul og fuzzpedaler. Har også et soloprosjekt som heter Coma Mirror som gir ut musikk en gang i tiåret, og har sirkulert som DJ under pseudonymene DJ Brekke Brothers, DJ Gjernedød og DJ No-Requests.

Kort oppsummert: 50% rock/metal, 20% hiphop/rap, 15% pop, 10% jazz, 4% ubestemmelig, 1% introvert lofi discofunksurf-fusion.