topp 5 plater:

September 2016

Då var det dags for den ferske spalta “Månadens 5 beste plater”! Denne gongen har redaksjonen teke føre seg september, og du kan finna spelelista nederst I saka!

 
 
honningbarna.jpeg

Patrick: Honningbarna – Goldenboy

HARDT! BRUTALT! FENGANDE! PUNK! HONNINGBARNA! WRÆÆL.

Dette er nok den beste plata til desse galningane så langt! Goldenboy er smekkfull av låtar med utømmeleg livepotensiale, og når denne gjengen er så energiske frå før må det jo berre bli ville tilstander på scena med dette materialet i sekken.

Kule riff, bra vokal, interessante tekstar og eit knallgodt lydbilde gjer dette til ei plate eg anbefalar deg å sjekke ut. Får du moglegheita til å gå på konsert med bandet, bør du for pokker gjere det også. Pass på deg sjølv!      


Bjørnar: Oathbreaker – Rheia

Oathbreaker har med dette albumet skapt en verden der isolasjon, angst og brutal aggresjon bor i samme nabolag. Med en vokal som både vil skremme deg og gi deg bilder du aldri kan glemme. En klar kandidat til årets album for meg.

oathbreaker.jpeg

hurula.jpeg

Irene: Hurula – Vapen till dom hopplösa

Robert Hurula Petterson har klart det igjen. Med albumet Vapen till dom hopplösa har han nok en gang bekreftet at Hurula skaper et musikals høydepunkt som er verdt å få med seg.

I forhold til hans tidligere utgitte solodebut, Vi är människorna våra föräldra varnada oss för (som for så vidt er en FANTASTISK plate), vender han tekstene fra ungdomsstraumene til skyggesidene ved det svenske samfunnet. Og det funker. Det som gjør Vapen till dom hopplösa til en av septembers beste utgivelser er hvordan Petterson balanserer sin melodiøse perfeksjon med samfunnets stygge sider. Balansen mellom gatas piss og den vakre, sentimentale stemningen resulterer i musikalsk perfeksjon. Anbefales.