Beaten To Death - Bjørnstjerne Ibsen (Låtpremiere)

I dag har me ein skikkeleg feit godbit til deg. Dette slår mandelen i grauten, pinnakjøtet og den hardaste pakken under treet, eg lovar!

Beaten To Death er snart ute med sin nyaste fullengdar Agronomicon! Som dei kule folka dei er har bandet fyrt at ein julekalendar utan sidestykke i oppkjøringa, og me er med på å gi dykk luke 22.

“Bjørnstjerne Ibsen” er etter mi meining den aller beste låta på plata. Denne låta er eit godstog som berre køyrer over deg frå start til slutt, med nokre parti som berre blåser deg rett i golvet.

Som alltid i Beaten to Death så starter vi med en døv tittel før vi skriver teksten, de gangene vi faktisk har sammenhengende tekster. Ofte har tekstene kun handlet om diksjon og fonetikk. Den kommende skiva er faktisk den første i rekka som har mer eller mindre sammenhengende tekster på alle låter.
I Bjørnstjerne Ibsen har vi skapt en alternativ virkelighet ved å dikte opp et antagonistisk forhold mellom Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson. Ibsen representerer kunstnerisk storhet, rettferdighetssans og en nobel tilnærming til livet. Bjørnstjerne Bjørnson er bare en smålig gjøk som krangler seg vei inn i historiebøkene og lepjer i seg smulene fra det danske aristokratiets bord. Den opprinnelige ideen var å skape en karakter som skulle hete Bjørnstjerne Ibsen. Vokalfraseringene i versene er et overdrevent kraftig løft på flosshatten til en av tidenes viktigste metallåter. Hvis du ikke skjønner hvilken så må du hjem og gjøre thrash-leksene dine.
— Anders Ugmod

Patrick Fardal