Siberian Tusk  -  Save My Soul

I starten av april slapp Siberian Tusk fra Lillehammer, debutalbumet - Save My Soul. Utgivelsen er den tredje i rekken, der de tidligere har to EP-utgivelser.

Promo-Save-My-Soul-cover.png

Feel So Good er det første sporet på Save My Soul. Hvor det ikke finnes tvil om hva du har å gjøre med: Et instrumentalt og vokalmessig sprang direkte tilbake til bandtidene der Kyuss, Dozer, Thulsa Doom, Stonegard og El Caco regjerte. En låt med fresne stonerriff, for ikke å snakke om herlige gitarsoloer! Hvor Feel So Good definitivt ikke skuffer, som en av de aller beste låtene på dette albumet. 

Likevel blir lydbildet litt oppbrukt sammenlignet med tidligere band i denne sjangeren. Da jeg kanskje har hørt stonerrock litt for mange ganger i ulike sammenhenger, til at Save My Soul fester seg som en utgivelse med en ekstrem egenart. Der jeg skulle ønsket meg en større grad av utforskning, utfordringer og vågale løsninger, med tanke på hvor mange som har spilt denne sjangeren tidligere. Selv om Siberian Tusk garantert også byr på overraskelser i form av progressive variasjoner, som enkelte låter på  Save My Soul har.  Så, der albumet kanskje ikke har en ekstrem originalitet over alle låter, er det likevel et veldig stort pluss i boka, når de viser til progressiv eksperimentering i enkelte låters midtpunkter og sluttfaser. Låter som Dear Anne, The Coming of Edge og Hold Fast er gode eksempler på nettopp dette. Der en type klassisk rockesjanger også smyger seg innpå denne hjeltørkede ørkenstoner-sjangeren.  Dette digger jeg!

Nei, det hersker virkelig ingen tvil om at Siberian Tusk her leverer et solid stykke album. Hvor de viser til god produksjon, innspilling og låtskrivingsevne, selv om ikke jeg ble direkte blåst av banen. Med harmoniske riff, og en vokal som tør å gå høyt og lavt i et lydbilde fra fortiden pepret med nye detaljer i form av progressive retninger, som slik utfordrer stonerrock som sjanger. Hvor Siberian Tusk bidrar godt til kollektivet av dagens stonerband. Og der hvor jeg kan ha gått lei denne sjangermoten, er det garantert en flokk andre som lengter etter å høre det. Da Save My Soul definitivt er et godt utført album,  du bør høre!

6/10 TRYNER!

Rikke Karlsen