Inn i astrotåka med Bong Voyage

Mot slutten av 2022, meir eller mindre utan førevarsel, kom Bong Voyage med to artige og knallfeite singlar. “Feverlung” og “Buzzed Aldrin” fekk einkvar stonerfan med respekt for seg sjølv opp av sofaen og inn i tåka, og difor tok me ein prat med Elton Bong (Charlie) og Bong Jovi (Simen) om kva som skjer framover.


Ja, kva tenkjer de? Er Noreg anno 2023 klart for Bong Voyage?

Alle foto og artwork: Bong Harald (Thomas Moe Ellefsrud)

Ja, det tror vi absolutt! Vi tror og håper vi passer inn i en nisje i den store og populære stoner-scena i Norge. Ikke for heavy, ikke for mykt, ikke for speisa, men en rocka og avslappet stil som ikke tar seg selv for seriøst. Kanskje det kan gi nostalgisk vibber fra '90-'00 stoner’n`?

Heilt klart! Nostalgiske vibber og riffmagiens ibuande appell gjer jo alltid susen. Korleis har mottakinga vore etter å ha gitt ut to låtar? 

Vanvittig gøy og over all forventning! Altså, prosjektet ble startet av Charlie og Simen, som har holdt på hjemme i mange år og plutselig fikk vi ånden over oss, fikk med oss Bong Iver (Tobias) på trommer og dro til vår venn Bong Rock (Jørgen) for å spille inn. Vi gjorde det kun for egen del og i var usikre på om vi skulle gi det ut i det hele tatt. Så ble vi kjapt enige om at resultatet var vel verdt å vise verden, og det har vært utrolig mye hyggelig respons på låtene. 

Så med grei blås i segla frå start, kor går Bong Voyagen i tida framover?

Vi har fått blod på tann! Vi har pusset på mer materiale som vi er i gang med å spille inn hos Jørgen. Denne gangen går vi i studio med tre låter og Bong Juan (Asbjørn), en dedikert jævel, på bass. Målet er å slippe den første nye låta i februar og fortsette singelslipp annenhver måned. Februar, April og Juni. Det er planen, i alle fall. Følg oss her og der for å få med dere alt! Og om etterspørselen er høy nok snekrer vi det hele sammen til en plate, og vi har også skaffet oss et øvingslokale i Oslo så vi kan spille oss heite til liveshow. 

Nytt materiale, køyrer de på med meir speisa spliff-space tematikk? Typ Ganjagarin og Spaceman Spliff?

Yes, vi kjører kjent stil! Skriver ned de der! Og Simen gir ti poeng for Tommy og Tigern-referansen. Og det må sies, noe av det beste vi vet er når fans sender oss speisa spliff-space strofer, vi har fått inn så mange latterlig gode ordspill og bongisms. Alt skrives ned. Keep passing them om!

I redaksjonen til Evig Lyttar er Bong Voyage og “Buzzed Aldrin” blant favorittane i kategorien årets band- og låtnamn 2022. Kva for ein ordsmed ligg bak?

Takk! Vel, det er generelt skyhøyt nivå på ordlek fra alle medlemmer og vi plukker opp og skriver ned ting hver gang vi møtes. Tror det var Bong Iver (Tobias) som skaut ut med den mens vi var i studio. Låta het egentlig Earthdriver, men så skrev vi et par ekstra linjer i studio for å få alt til å stemme og da dukket Buzzed Aldrin opp. I starten var det Charlie og Simen som gjorde det meste hjemme i leiligheten til Simen, men nå med fullt band har alle en tydelig stemme og er involvert i skrivingen. I denne omgang er vel tekstene skrevet 50/50 mellom Charlie og Simen som slenger materiale frem og tilbake inntil det blir meeget bra.

Apropos tekst, eg dro skikkeleg på smilebandet av verselinjer som “chilling six feet over”, “joy of missing out” og især “no turn unstoned”. Eg går ut frå at det er ein feit langefinger til FOMO og stressa kvardag? 

Ja! Stemmer! 

Men kva betyr eigentleg “Feverlung”? Internettet har ikkje vore mykje til hjelp her, kan eg fortelje.

Ja, nei, godt spørsmål. Vi har fått spørsmål om det handler om covid, men egentlig er det mest bare en kul tittel. Kort sagt kan vi vel si at tematikken dreier seg om å bli for beruset.

Vekk fra skrivebordet og ut i den ekte verda. Kva tid får me sjå dykk på scena? 

Vi håper og tror vi kan spille for publikum til senvåren eller i løpet av sommeren. Øver så mye vi kan og begynner å få nok materiale til å fylle et sett. Og er det noen der ute som vil ha oss på besøk så gi oss en lyd!

Nokre andre band enn Bong Voyage i undergrunnen de vil framheva? 

Siden bonger’n er en supergruppe (syns vi i alle fall) må vi nesten nevne Asbjørns Jaggu, Tobias' Suncraft og Charlies' Håndgemeng. Men hvis vi skal droppe nepotismen og si et annet band så tror jeg det å bli Astralplane, spiller som gærninger og lever topp live. Draken slapp også nylig en killer plate. 

Noko meir på tampen? 

Ja! Takk for alle lytt og meldinger og delinger, det har gitt oss så mye glede og driv til å levere mere fet stoner rock. Vi gleder oss masse til å vise dere de nye låtene våre! Turn on, tune in, bong out! 


Marius H.D. Salvesen