Evig Lyttars Bandcamp Friday

Dette har me tenkt på lenge. Bandcamp er bra greier, og vi skal i tida framover gi dykk nokre velvalte tips derifrå ein gong i månaden, så godt det let seg gjere!


Pernille

Ancient Lights - Spite Wall EP

Utgitt 28.03.24 på Stuck On A Name Records

Jeg ble faktisk tipsa av en kompis om å sjekke ut Ancient Lights på Youtube. EP´en deres hadde blitt publisert dagen før jeg skulle tatovere han, og dette var jo helt riktig arbeidsmusikk for meg. Heldigvis fant jeg de også på Bandcamp, og vil derfor anbefale alle punkeglade mennesker å sjekke ut Ancient Lights! Dette er musikk for deg om elsker gammelskolen, men også nyere post-punk. Ekte punk fra selveste London, kan ikke nevne det nok, punk punk punk!! Dette må dere sjekke ut.

For deg som liker : The Damned, The Exploited, Adolescents, Circle Jerks, Fugazi, Eagulls, IDLES

https://ancientlightspunx.bandcamp.com/album/spite-wall-ep

Anemisk - DEMO

Utgitt 11.03.24

Anemisk er faen meg så full av power at jeg nesten imploderte når jeg hørte de første gang! Grindy, crusty, disgusting og deilig hardcorepunk fra Oslo! Fytti for en digg lyd. Anemisk kan sees på Blitz 30.05.24 for de som vil sprenge av seg huet forresten! 

For deg som liker: Napalm Death, Gulch, Svartepeeng, Minor Threat, Nightfeeder, Loose Teeth!, SCALP, Spikepit

https://anemisk.bandcamp.com/album/demo

Covetous - Dawn of the Shadowlords

Utgitt 10.12.23

Detta var litt av en skatt må jeg si. Jeg er så sinnsykt svak for ambient black metal, særlig om det høres ut som bandet har stått i en halvveis oversvømt bunkers og spilt inn musikken live, med en trussel om umiddelbar død om de skulle stoppe. Covetous har funnet en lyd som lenge har vært død, en lyd svært få klarer å gjenskape, dette er bra saker!
Du dras rett tilbake til gamledager med denne nyplata, jeg er fortsatt sjokkert over kvaliteten Covetous har produsert her. 

For deg som liker: (spesifiserer at det gjelder gamle utgivelser av nevnte) Darkthrone, Emperor, Windir, Ulver, Blut Aus Nord, Drudkh, Summoning

https://covetous666.bandcamp.com/album/dawn-of-the-shadowlords

Patrick

Teppebombe - Teppebombe

Utgitt 6.4.24

Det er ei god stund sidan eg høyrte om denne kraftpakken av eit band frå Oslo. Det var i forbindelse med oppdagelsen av Draümar, som også anbefalast på det varmaste. Påminninga kom plutseleg på Instagram gjennom @merzrip - så takk for det!

Dette er som dei sjølv seier - rein hardcore. Det er skittent, det er brutalt, det er hardt og skikkeleg, skikkeleg bra. Eg vil nesten gå så langt som å seie at dette er hardcore-punkens versjon av Deathcrush. Eit spark rett i trynet med rein nostalgi! Ein styggare vokal skal du leite lenge etter. Få dei med deg live og skaff deg plata - så kan du lage deg ein liten moshpit trygt heime i stova også!

https://teppebombe.bandcamp.com/album/teppebombe

Molbo - Rettferdighetens Ridder

Utgitt 25.3.24

Treng du ei reise inn i galskapen for å komma deg vekk frå den mørke realiteten me alle subbar rundt i? Molbo fikser biffen. Dette er som om The Aller Værste bestemte seg for å bli skikkeleg, skikkeleg forbanna og pittelitt meir hardcore. Eg elsker det! Eit friskt pust rett i mellomgolvet, med magasug og det heile. Meir vil eg ikkje sei, du må berre få det med deg!

https://molbo.bandcamp.com/album/rettferdighetens-ridder