Rockfest 2024 // Blårock Café // 9. – 10. mai

Om du ikke allerede befinner deg i Tromsø, er det bare å pakke sekken og gjøre deg klar for årets begivenhet på sagnomsuste Blårock Café. To dager. Seks band. Det er duket for ROCKFEST 2024!

Ordet «legendarisk» slenges ofte rundt, men når det kommer til torsdagens headliner er det få andre ord som er mer beskrivende. DISCHARGE skal rive ned sjappa med knusende D-Beat. Hvor ofte får du sjansen til å se et band som ga navn til en sjanger? Aldri! Men nå har du altså sjansen. Ikke noe å lure på engang. Særlig ikke når Norges to råeste duoer skal spille samme kvelden. JABBA trenger bare en bassgitar, en mikrofon (eller to) og et trommesett for å sette fyr på gulvet i ethvert lokale. De står bak noen av de feteste rockelåtene som noensinne har kommet ut av Tromsø by og er kjent for å påføre alle som møter opp livsvarig og invalidiserende tinnitus. BARREN WOMB har allerede rukket å gi ut ett av årets beste album, så du vet det blir skamfett når disse trønderne spiller opp til fest. Noise rock til folket!

Fredagens headliner flyr inn fra sjølvaste U, S & A for å fryde Tromsøs befolkning med sin forføriske miks av post-punk, varm indierock og syredryppende psychedelia. Fans av Osees, King Gizzard og generell fuzzy goodness; FRANKIE AND THE WITCH FINGERS står klare til å bli deres nye favorittband. Med seg får de britene i YUR MUM, som spiller energisk og fengende punkrock. Denne duoen er et beryktet liveband som garantert vil gi deg et flåsete glis over hele trynet. Og la oss ikke glemme Evig Lyttar-favorittene AROMATIC OOZE, som har dype røtter på Blårock. Debuten deres overbeviste hele redaksjonen vår, og vi er ikke i tvil om at denne konserten kan bli en for historiebøkene.

Og du! Når du først har kjøpt deg festivalpass, må du huske å dukke opp tidlig for en Dead Kennedys med råstekte poteter og herlig Mack-øl fra tappen. Stay sick!