Cult Member - Infinite Death

Det er langt mellom hardcoreskivene som virkelig får blodet mitt til å pumpe og hodet mitt til å nikke ukontrollert frem og tilbake, men Infinite Death har den effekten på meg. Jeg har sikkert hørt dette albumet tjue ganger, og jeg sliter fortsatt med å legge det bort. Dette er ikke bare en strålende debut fra et norsk undergrunnsband, men et oppriktig bra album som fortjener oppmerksomhet langt utenfor våre landegrenser.

Tromsøbandet Cult Member spiller crossover thrash, en sjanger som peaket på slutten av 80-tallet, men som har opplevd en ny vår med band som Iron Reagan, Power Trip og Enforced som har tatt over stafettpinnen fra sjangerens OGs, som Suicial Tendencies, S.O.D. og Cro-Mags.

Infinite Death er helt på høyde med det beste fra disse bandene, mye takket være god låtskriving, solide prestasjoner fra alle involverte og perfekt flyt fra låt til låt. Det er også fin variasjon med tanke på tempo og intensitet. Her får vi servert alt fra det seige åpningssporet «The Dragon», som klokker inn på nesten fire minutter, til eksplosive låter på under minuttet (sjekk også ut EPen Yegg for mer i denne stilen). En annen suksessfaktor her er at Cult Member holder det enkelt, med fokus på heseblesende intensitet, fengende riff og refrenger, og innslag av gjengvokal (viktig).

Foto: Eric Jensen Stene

Det er merkbart at bandet består av erfarne musikere fra legendariske undergrunnsband som Jabba, Die A Legend og Reptile Master, og det er vanskelig å trekke frem enkeltprestasjoner som skiller seg særlig positivt ut. Jeg må likevel nevne vokalist Julian, som er et forbanna beist med mikrofonen. Han har rett og slett den perfekte stemmen og tilstedeværelsen for denne typen musikk.

Selv om jeg liker de aller fleste låtene her like godt, kommer jeg ikke unna å nevne «Cave Rave», som også ble sluppet som single. Årets råeste norske låt.

Lenge leve Tromsø hardcore. Dette er en kult jeg gjerne blir medlem av. Nå må jeg bare få sett disse guttene live fort som faen.

9/10

- Sondre Leiros